info@hansvanderwoerd.nl
+31 68 149 54 93

ONTWERP / BEELDBEWERKING

Shuann Chai
Pianosonates Beethoven op fortepiano

De Chinees-Amerikaanse pianiste Shuann Chai gaat in seizoen 2013-2014 op tournee met alle 32 pianosonates van Ludwig van Beethoven (1770- 1827). Zij zal deze niet uitvoeren op een ­moderne concertvleugel, maar op het historische instrument waarvoor Beethoven zijn sonates heeft geschreven: de fortepiano. Shuann heeft daarvoor van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de beschikking gekregen over een originele Rosenberger fortepiano uit 1820. De laatste vier sonates speelt zij op een ander historisch instrument.
Op woensdag 3 oktober presenteert zij dit instrument officieel aan het publiek in Vredenburg Leeuwenbergh. Zij speelt drie van Beethovens bekendste sonates (Pathétique, Mondschein en Appassionata) die zij onlangs ook uitbracht op cd. Ook deze cd presenteert zij vanavond vol trots aan het Nederlandse publiek. Verder vormt dit concert de aftrap van haar grote Beethoventournee volgend seizoen. In negen concerten verspreid over het jaar zal zij alle pianosonates van Beethoven uitvoeren in een beperkt aantal steden in Nederland.

ONTWERP / FOTOGRAFIE / WEBDESIGN

De Bezetting Speelt:
Kamermuziek om van te houden

Kamermuziekensemble De Bezetting Speelt bestaat uit vijf strijkers en vijf blazers. Deze voor Nederland unieke bezetting maakt uitvoering van een breed en gevarieerd repertoire mogelijk: van solo's tot nonetten, van pianotrio's tot strijkkwintetten.

In hun dagelijkse leven zijn de meeste musici van De Bezetting Speelt werkzaam als orkestmusicus bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de omroep- orkesten, het Residentie Orkest, de Marinierskapel en het Royal Liverpool Philharmonic.

Ongeveer tien maal maal per jaar komen zij bij elkaar voor het spelen van bijzondere concert-programma's met bekende en onbekendere parels uit de schatkamer van de kamermuziek, muziek die zij zèlf hebben uitgekozen en waar hun hart ligt.
Zij doen doet op locaties die iets toevoegen aan de beleving van de muziek, waaronder Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, World Art Delft (aan de rand van natuurgebied Midden-Delfland), het Nutshuis in Den Haag en het Dordrechts Museum.

 

website →


portfolio:

ontwerp  |  fotografie |  webdesign

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Muziekcentrum van de Omroep
Seizoen 2012-2013

Soberheid past bij deze laatste seizoensbrochure van het MCO. Deze brochure geeft u een beknopt overzicht van de concerten van het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest in het seizoen 2012-2013. Bovendien wordt een indruk gegeven van de activiteiten van de Muziekbibliotheek en MCO Educatie.

In het seizoen 2012-2013 tekenen de ensembles weer voor de uitvoering van concertprogramma's met bijzonder repertoire, zelden te horen muziek, opdrachtwerken, Nederlandse premières en wereldpremières.
Het merendeel van de klassieke concerten wordt rechtstreeks uitgezonden via Radio4. In binnen- en buitenland wordt de kwaliteit van de uitvoeringen geprezen.

 

bladerdocument →


portfolio:

ontwerp  |  fotografie

ONTWERP

Zhong Hé Tháng
Centrum Chinese geneeswijzen

Zhōng Hé Táng betekent vrij vertaald: Paleis voor balans en harmonie. Dat is precies waar deze praktijk voor staat. Het herstellen van de onbalans die de oorzaak is van uw klachten. Dat doen we door een persoonlijke benadering en behandeling, gebaseerd op jarenlange professionele ervaring.

De Chinese Geneeswijzen bestaan al vijfduizend jaar. Yin en Yang staan aan de oorsprong van deze geneeskunst. Ze zijn gebaseerd op nauwkeurige waarnemingen van processen in de natuur. De Chinese Geneeswijzen gebruiken doeltreffende technieken om het verstoorde evenwicht tussen Ying en Yang te herstellen. Zoals Acupunctuur, Chinese Kruiden en Massage.

 

sequence →


portfolio:

ontwerp

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Jaarverslag 2011
Muziekcentrum van de Omroep

Verslag van een bewogen jaar voor een van de meest toonaangevende muziekinstellingen van Nederland. De coverfoto kwam tot stand bij windkracht 9 op een duintop van het IJmuider strand.

 

Formaat 28x22 cm, 32 pagina's, omslag met flap, gedrukt op Hello FatMat door Muller Visual, Amsterdam.


portfolio:

ontwerp  |  corporate fotografie

ONTWERP / FOTOGRAFIE

Festival
Heart Beat Boulevard

De IJ-oevers van Amsterdam-Noord omgetoverd tot een sensuele boulevard waar muziek en liefde de hoofdrol spelen. In een decor van vrolijk gekleurde lampjes, een vintage-markt, eetkraampjes en het mini-reuzenrad La Molina treden diverse topmuzikanten op, zoals psycho-billy band Ocobar, kunstfluiter Geert Chatrou en multitalent Fay Lovsky. Veder: excentrieke gasten als Cok van Vuuren (lapsteel), Bart Wijtman (bas-accordeon), The Lo van Gorp Singers, de Prada Dancers en DJ Maestro. Hoogtepunt is een optreden van het Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent en meervoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza, met verloren gewaande muziek van de Mexicaanse pianist, bandleader en componist Juan Garcia Esquivel. Een ontspannende combinatie van groovy lounge, latin en jazz.


portfolio:

affiches

FOTOGRAFIE

'I have to say I LIKE this photographer a lot! the average is really very high!
Yannick Nézet Séguin, januari 2012

In 2005 maakte Yannick Nézet-Séguin zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat hem benoemde tot chef-dirigent met ingang van seizoen 2008/2009. Yannick Nézet-Séguin is daarnaast chef-dirigent van het Philadelphia Orchestra (vanaf 2012/2013) en vaste gastdirigent van het London Philharmonic Orchestra (sinds 2008/2009). Als gastdirigent leidde hij alle grote orkesten ter wereld, en dirigeerde hij operaproducties in de meest prestigieuze theaters.
Yannick Nézet-Séguin ondernam met het Rotterdams Philharmonisch Orkest tal van succesvolle concertreizen, met optredens in steden als Londen, Parijs, Wenen, New York, Toronto, Tokio en Beijing. Daarnaast begon hij aan een reeks veelgeprezen cd's met het Rotterdams Philharmonisch, waaronder een internationaal bekroonde opname voor EMI Classics met orkestwerken van Maurice Ravel. Zijn veelzijdigheid en die van het Rotterdams Philharmonisch Orkest vonden elkaar verder in projecten van opera's tot familievoorstellingen en van abonnementsconcerten tot community projects.


portfolio:

fotografie

ONTWERP / ILLUSTRATIE

Thieves, Murderers & Lovers

Wat is film zonder muziek? Sinds de eerste zwijgende film is filmmuziek met de tijd belangrijker geworden. Muziek speelt minstens zo'n belangrijke rol als beeld, verhaal, spel en regie. Herkenningstunes werden hits op zichzelf. Het Metropole Orkest schrijft filmgeschiedenis met bewerkingen van de meest bekende filmklassiekers uit de twintigste eeuw.

In 1908 schreef Camile Saint-Saëns de eerste echte filmmuziek. En vanaf de jaren dertig werd het componeren van filmmuziek een heus vak. Sindsdien hebben grootheden als Alex North, Nino Rota, Jerry Goldsmith, Henri Mancini en Ennio Morricone het witte doek voorzien van onvergetelijke muzikale momenten die ook los van de beelden hun eeuwigheidswaarde bewezen hebben. James Bond, The Godfather, Doctor Zhivago; hoor het thema en de beelden dienen zich vanzelf aan. Een concert vol herkenning.


Muziekgebouw aan 't IJ - zaterdag 26 mei 2012


portfolio:

affiches

FOTOGRAFIE

Marcus Stenz
chef-dirigent Radio Filharmonisch

Met ingang van het seizoen 2012-2013 wordt Markus Stenz chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Markus Stenz volgt Jaap van Zweden op, die als honorair gastdirigent aan het orkest verbonden blijft.

Markus Stenz geniet een bijzondere reputatie als vertolker van eigentijds symfonisch en muziekdramatisch repertoire. Hij wordt beschouwd als een zeer belangrijk pleitbezorger van de muziek van Hans Werner Henze, van wie hij diverse opera's in première bracht. Markus Stenz staat tevens hoog aangeschreven in uitvoeringen van werken uit de klassieke en romantische periode: Beethoven, Bruckner en met name Mahler en Wagner. Voorts is hij een groot opera-dirigent met vele internationale engagementen.
Markus Stenz werkte achtereenvolgens in Toscane (Montepulciano), Londen (London Sinfonietta) en Australië (Melbourne Symphony Orchestra) voordat hij neerstreek in zijn geboorteland als Generalmusikdirektor van de stad Keulen en chef-dirigent van het Gürzenich-Orchester aldaar. Bij het Radio Filharmonisch Orkest dirigeerde hij onder meer werken van Henze (Venus und Adonis, The Bassarids) en Adès (The Tempest).


portfolio:

fotografie

ONTWERP

Music Meeting
Festival Highlights 2012

Verrassing en ontdekking, dat zijn de levensaderen van het jaarlijks terugkerende wereldmuziekfestival Music Meeting in Nijmegen. Radio Nederland Wereldomroep brengt luisteraars over de hele wereld al meer dan 15 jaar in contact met de hoge kwaliteit en de grote diversiteit van dit festival.
Deze laatste festival highlights cd bevat opnamen van de vorige editie van dit festival, met o.a. Interactivo (Cuba), Gangbé Brass Band (Benin), Dobet Gnahoré (Ivoorkust), Super Rail Band (Mali) en vele anderen.


portfolio:

cd/dvd

FOTOGRAFIE

Gijs Leenaars: nieuwe chef-dirigent
Groot Omroepkoor

Met ingang van seizoen 2012-2013 is Gijs Leenaars chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Hij volgt Celso Antunes op, die 31 maart a.s. afscheid neemt van het koor. Gijs Leenaars heeft al een langdurige relatie met het Groot Omroepkoor. Hij werkte in 2004-2005 als assistent-dirigent en nadien als gastdirigent regelmatig met het koor. Dit seizoen is hij tevens assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Gijs Leenaars heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in binnen- en buitenland als koordirigent en als orkestdirigent. Naast zijn werkzaamheden voor het Muziekcentrum van de Omroep is hij werkzaam als artistiek leider van Bachkoor Holland en Capella Frisiae. Daarnaast treedt hij regelmatig op als gastdirigent bij La Filarmonica di Torino in Italië en als repetitor bij Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Komend seizoen dirigeert Gijs Leenaars concerten bij onder andere Cappella Amsterdam, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.


portfolio:

fotografie

ONTWERP

The orchestrated Soundscapes
of Robert Fripp

The Wine of Silence is de titel van de meest recente cd van Robert Fripp - gitarist, componist en een van de grondleggers van de legendarische band King Crimson. De release van de cd is de aanleiding van dit concert door het Metropole Orkest en Crouch End Festival Chorus onder leiding van Jules Buckley. Op het programma staan de zogn. Soundscapes van Fripp, digitale varianten van de in de jaren '70 ontwikkelde Frippertronics. Basisingrediënten van de Frippertronics zijn improvisatie, herhaling, vertraging en toeval, tot stand gebracht met behulp van twee bandrecorders en een tape-loop.
In 2001 maakten de Britse componist Andrew Keeling en de Belgische gitarist Bert Lams transcripties van enkele Soundscapes, die vervolgens door Andrew Keeling werden bewerkt voor orkest. Op het programma staan arrangementen die trouw zijn aan Fripp's originele soundscapes (Pie Jesu, Midnight Blue en Black Light) en enkele waarin de Soundscapes de basis zijn voor nieuwe composities en een koor aan het orkest is toegevoegd (On My Mother's birthday, Requiescat en Miserere Mei).

Muziekgebouw aan 't IJ - zondag 6 mei 2012


portfolio:

affiches

ONTWERP

Duke's Suites
Metropole Orkest / Vince Mendoza

In Duke's Suites neemt het Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent Vince Mendoza de gedaante aan van een jazzorkest uit de hoogtijdagen van Duke Ellington (1899-1974). Op het programma staan instrumentale suites en enkele kortere composities van Duke Ellington, zoals de bekende Far East Suite, Cotton Tail en Drop me off in Harlem. Voor de Far East Suite deden Duke Ellington en Billy Strayhorn inspiratie op na een grote tournee met het Ellington Orchestra in 1963. Composities als Night Creature, La Scala en Harlem zijn hoogtepunten uit Ellingtons 'third stream' repertoire, destijds opgenomen met de klassieke orkesten van Parijs, Stockholm, Hamburg en Milaan. In 1964 werden ze uitgebracht door het befaamde Reprise-label onder de naam 'The Symphonic Ellington'. Het merendeel van de uitgevoerde composities is speciaal voor het Metropole Orkest op maat gesneden door arrangeurs Bill Dobbins, Stefan Behrisch en uiteraard zesvoudig Grammy-winnaar Vince Mendoza zelf.

Chassé Theater, Breda - zondag 15 januari 2012


portfolio:

affiches

ONTWERP

Extraordinary adventures of Mr. West
in the land of the Bolsheviks

Speciaal voor het International Film Festival Rotterdam is de filmvertoning van de zwijgende Russische filmklassieker De buitengewone avonturen van Mr. West in het land der Bolsjewieken (Lev Koelesjov, 1924) voorzien van een live soundtrack. Zeventien componisten van Muziek Instituut MultiMedia maakten gezamenlijk deze score, uitgevoerd door het Metropole Orkest. Voor iedereen die dit grote succes van het filmfestival heeft gemist, is er nu de reprise op 6 januari a.s. in het Muziekgebouw aan 't IJ.


portfolio:

affiches